Ziarul electronic al arădenilor

Compania de teatru Aradi Kamaraszinhaz performează în sezonul estival

Spectacolul „Sex, drugs, gods & rock ‘n’ roll”al Companiei Aradi Kamaraszinhaz a participat recent la Festivalul Internațional de Teatru THEALTER din Szeged, Ungaria, iar la începutul lunii august o altă producție al teatrului maghiar arădean, „Decalogul după Hess”, este invitat la un festival multicultural, unul dintre cele mai prestigioase de acest gen din Ungaria „Cazanul Diavolului” – Ördögkatlan, organizat în regiunea viticolă Villany din sudul Ungariei.

Festivalul ajuns la cea de-a X-a ediție are în program spectacole de teatru, circ, concerte, expoziții și multe alte programe pentru familii cu artiști invitați din diferite colțuri ale lumii.

Spectacolul „Decalogul după Hess” este unul emblematic pentru Compania Aradi Kamaraszinhaz, ajungând la a 60-a reprezentație, fiind în repertoriul teatrului maghiar arădean încă din anul 2008.

Piesa dramaturgului român Alina Nelega în regia lui Erno Tapaszto, cu actorul Harsanyi Attila în rolul lui Rudolf Hess, a câștigat numeroase premii printre care Marele Premiu si Trofeul Gala Star din Bacău, a fost desemnat de către portalul de ştiri transindex.ro cea mai importantă producţie teatrală de limbă maghiară a anului 2008.

Tot în acelaşi an, la Festivalul Thealter International de la Szeged (Ungaria), acesta a fost considerat cel mai bun spectacol al festivalului.

Spectacolul va fi jucat de două ori în aceeași zi, de la ora 12.00 și ora 15.00, fiind singura producție de teatru invitată din România.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Compania Aradi Kamaraszinhaz. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *