Compania de Apă furnizează nămol pentru agricultură

Publicat de actualitati-arad in 16 Oct, 2015 | Parerea ta

comunicat presaS.C. Compania de Apă S.A. Arad continuă furnizarea nămolului provenit de la Staţia de Epurare pentru agricultori.

1.450 tone nămol in calitate de îngrăşământ, respectiv 313 t S.U. (tone substanţă uscată) provenit din Staţia de epurare a municipiului Arad, se transportă gratuit către un operator agricol din sat Munar, comuna Secusigiu în baza Permisului de Aplicare nr. 9 din data de 22.09.2015.

Prin proiectul „ Extinderea si modernizarea infrastructurii de apă si apă uzată în judeţul Arad”, S.C. Compania de Apă S.A. Arad, in calitate de beneficiar oferă gratuit operatorilor agricoli din regiune nămolul rezultat din procesul de epurare a apelor, nămol pe care operatorii agricoli îl pot folosi ca îngrăşăm eficient pentru cultură.

Datorită conţinutului mare de material nutritiv, nămolurile provenite din epurare pot ameliora caracteristicile fizico-chimice ale solurilor argiloase şi nisipoase. Se recomandă împrăştiera nămolului primăvara si toamna, în timpul lucrărilor de pregătire a terenurilor pentru culturile de vară-toamnă.

Pentru a putea fi valorificate, nămolurile rezultate în urma epurării apelor suferă o serie de procese de tratare complexe, stabilite în aşa fel încăt să fie eliminate eventualele riscuri asupra mediului sau asupra sănătăţii oamenilor şi animalelor.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de S.C. Compania de Apă S.A. Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare