Ziarul electronic al arădenilor

Compania de Apă Arad: Recepţie finală la reţelele de apă şi canalizare din Curtici, Macea şi Sântana

comunicat presaMarţi, 22.03.2016 a avut loc semnarea procesului verbal de recepţie finală a lucrărilor realizate prin Contractul CL4 „Extindere reţele de apă în Curtici şi reabilitare şi extindere reţele de canalizare în Curtici, Macea şi Sântana” din cadrul Proiectului CCI Nr. 2009RO161PR001 „Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Arad”.

Proiectul este cofinanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Sectorial „Mediu”, al cărui beneficiar este Operatorul Regional S.C. Compania de Apă Arad S. A.

Investiţiile pentru extinderea şi reabilitarea sistemului de apă şi canalizare în Curtici, Macea şi Sântana, în valoare totală de 75.464.754,89 lei, au demarat în anul 2013.

După recepţia la terminarea lucrărilor de la începutul anului trecut, a urmat o perioadă 12 luni de notificare a defectelor, în care funcţionarea acestor lucrări a fost corespunzătoare iar neregulile constatate au fost remediate, fiind astfel îndeplinite condiţiile pentru efectuarea recepţiei finale. Lucrările au fost recepţionate prin Procesul Verbal de Recepţie Finală Nr. 3 din data de 22.03.2016.

Prin acest contract s-au realizat următoarele: în Curtici – extinderea reţelelor de apă cuprinzând 4 străzi cu o lungime totală de 1.428 m, extinderea reţelei de canalizare menajeră cu 39.080 m, executarea unui număr de 2524 racorduri canal şi a 2 Staţii de Pompare Ape Uzate; în Macea – extinderea reţelei de canalizare cu 17.282 m, executarea unui număr de 779 racorduri canal şi a 3 Staţii de Pompare Ape Uzate; în Sântana reabilitarea reţelei de canalizare menajeră, pe o lungime de 4.152 m, extinderea acesteia cu 44.749 m, executarea unui număr de 2721 de racorduri canal şi a 3 Staţii de Pompare Ape Uzate.

CL4 – „Extindere reţele de apă în Curtici şi reabilitare şi extindere reţele de canalizare în Curtici, Macea şi Sântana” este cel de-al doilea contract recepţionat final şi are o clauză specială privind garanţia de buna execuţie a lucrărilor, valabilă pentru o perioadă de 20 de ani de la emiterea certificatului de recepţie la terminarea lucrărilor. Acesta este cel de-al şaptelea contract adjudecat în cadrul proiectului major de investiţii, fiind atribuit prin licitaţie deschisă şi semnat în luna ianuarie 2013 cu compania S.C. Tehnodomus SRL. Lucrările au fost executate în baza Autorizaţiei de Construire Nr. 9/20.02.2012, eliberată de Consiliul Judeţean Arad. Beneficiarii finali ai acestor lucrări sunt Primăriile localităţilor Curtici, Macea şi Sântana, iar operatorul reţelelor este S.C. Compania de Apă Arad S. A.

Derulat în perioada 2007-2016, Proiectul Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Arad are o valoare totală de 481.438.562 lei, din care 76,48% reprezintă contribuţia nerambursabilă a Uniunii Europene, 11,70% cea a Guvernului României, iar 1,80% contribuţia autorităţilor locale din aria proiectului, diferenţa de 10,02% fiind susţinută de S.C. Compania de Apă Arad S.A. prin credit bancar garantat de Consiliul Judeţean Arad.

Proiectul este cofinanţat din Fondul de Coeziune, în cadrul Programului Operaţional Sectorial „Mediu”, Axa prioritară 1: Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Compania de Apă Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.