Compania de Apă Arad a recepţionat primele lucrări derulate în cadrul POS Mediu

Publicat de actualitati-arad in 20 Aug, 2015 | Parerea ta

comunicat presaMiercuri, 19 august 2015, a avut loc semnarea Procesului Verbal de Recepţie Finală a lucrărilor executate prin Contractul de Lucrări CL2 „Extindere reţea de canalizare în Municipiul Arad şi în localitatea Fântânele” din cadrul Proiectului CCI Nr. 2009RO161PR001 – Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Arad.

Investiţiile realizate în vederea extinderii sistemului de canalizare şi construcţiei staţiilor de pompare apă uzată în Arad şi Fântânele, în valoare de 26.843.334,65 lei, şi începute în luna martie 2012, au ajuns la final.

După încheierea Perioadei de Notificare a Defectelor, derulată în decursul ultimelor 12 luni, timp în care funcţionarea acestor lucrări a fost corespunzătoare, s-a întrunit comisia pentru recepţia finală.

Prin acest Contract de Lucrări s-au realizat extinderea reţelei de canalizare pentru apele menajere (pentru 80 străzi ale municipiului şi 17 străzi ale localităţii Fântânele), racordarea consumatorilor, modernizarea staţiilor de pompare ape uzate menajere (4 staţii în Municipiul Arad şi 2 staţii în Fântânele, localitate inclusă în clusterul pentru ape uzate Arad, prin transferul acestora din localitate în reţeaua de canalizare a oraşului Arad) şi investiţii aferente conductelor de refulare de la staţiile de pompare.

Astfel, la data finalizării Contractului au fost executaţi 34.667 m lungime de reţea canalizare, 25.445 m lungime de racorduri şi un număr de 2175 de racorduri.

Contractul CL2 „Extindere reţea de canalizare în Municipiul Arad şi în localitatea Fântânele” este cel de-al patrulea contract adjudecat în cadrul proiectului major de investiţii şi are ca beneficiari finali Primăria Municipiului Arad şi Primăria Fântânele, operatorul acestor reţele fiind S.C. Compania de Apă Arad S. A. Contractul a fost atribuit prin licitaţie deschisă şi semnat în luna octombrie a anului 2011 cu compania S.C. UNIVRO SRL iar lucrările au fost executate în baza Autorizaţiei de Construire Nr. 40/29.12.2011, eliberată de Consiliul Judeţean Arad.

Derulat în perioada 2007-2015, Proiectul Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Arad are o valoare totală de 481.438.562 lei , din care 76,48% reprezintă contribuţia nerambursabilă a Uniunii Europene, 11,70% cea a Guvernului României, iar 1,80% contribuţia autorităţilor locale din aria proiectului, diferenţa de 10,02% fiind susţinută de S.C. Compania de Apă Arad S.A. prin credit bancar garantat de Consiliul Judeţean Arad.

Proiectul este cofinanţat din Fondul de Coeziune, în cadrul Programului Operaţional Sectorial „Mediu”, Axa prioritară 1: Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Compania de Apă Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare