Compania Aradi Kamaraszinhaz, invitată la unul dintre cele mai prestigioase festivaluri din țară

Publicat de actualitati-arad in 14 Aug, 2015 | Parerea ta

13_1Compania Aradi Kamaraszinhaz, Ansamblul Taban din Bekescsaba și Formația Juhasz din Subitița, vor juca sâmbătă, 15 august în cadrul Theaterstock – International Arts Festival Bacău 2015 spectacolul „13”.

Producția teatrului maghiar arădean, realizat în colaborare internațională româno-maghiară-sârbă, este inspirată din ultimele zile din viața celor treisprezece generali executați la Arad. Spectacolul de dans și muzică live, ce-ți taie răsuflarea din primele momente, este inspirat din folclorul maghiar, românesc, țiganesc, sârb, dar și din muzica clasică austrică și șansonetele franceze.

Istoria este doar un pretext pentru prezentarea ultimelor momente din viața unor oameni, printr-o parabolă a totalitarismului, a dictaturii de orice fel, o reacție dură la tot ceea ce se întâmplă în viața cotidiană modernă: oameni executați din motive rasiale, etnice sau religioase, conflicte interne și războie de orice fel, nonreacția lumii contemporane asupra unor probleme mondiale grave, ce ne pot afecta viața. Spectacolul este o estetică a barbarismului modern.

În perioada 1 – 16 august 2015 are loc prima ediţie a Festivalului Internaţional de Artele Spectacolului „Theaterstock” (Theaterstock – International Arts Festival Bacău 2015), organizat de Teatrul Municipal “Bacovia”, în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Bacău, cu sprijinul investitorilor locali şi naţionali.

Theaterstock Bacău este unul dintre cele mai importante festivaluri de artele spectacolului din România şi cel mai mare eveniment cultural al Moldovei, dedicat comunităţii locale şi naţionale, şi, în mod special, tuturor iubitorilor de teatru, muzică, literatură şi urban-art.

Timp de 16 zile, publicul evenimentului poate urmări 1600 de artişti în 138 de spectacole din 15 ţări: Franţa, Spania, Germania, Italia, Marea Britanie, Canada, Cehia, Ungaria, Serbia, Israel, Portugalia, Belgia, Olanda, Rusia şi România.

Theaterstock Bacău nu este un festival de teatru convenţional, ci un eveniment pluri-, inter- şi transdisciplinar, care reuneşte în programul său, alături de unele dintre cele mai importante repere ale teatrului românesc, producţii ale celor mai mari companii internaţionale de artele spectacolului, spectacole de artă stradală, spectacole – lectură, concerte, work-shopuri, conferinţe, lansări de carte şi o bursă de spectacole.

Festivalul este conceput pe zece secţiuni, dedicate tuturor sectoarelor din domeniul artelor spectacolului, atât producţiilor teatrelor naţionale şi internaţionale, cât şi spectacolelor independente, atât propunerilor clasice, cât şi celor plasate ca discurs în zona de investigaţie şi inovare artistică: Povestea noastră, Focus, Teatre în miscare, Street Art Performance, Independent, RythmiCity, Street Colors, Conferinţele “Bacovia”, Teatru Radiofonic, Bursa de spectacole.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Compania Aradi Kamaraszinhaz. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare