Colţunaşi cu urdă şi parmezan

Publicat de actualitati-arad in 03 Mar, 2013 | Parerea ta

Ingrediente:

500 g făină, un ou, o ceaşcă cu lapte, 200 g urdă, un gălbenuş, 50 g unt, o ceaşcă smântână, două linguri parmezan ras

Mod de preparare:

Se face un aluat din făină, ou, sare, lapte, se formează o sferă care se lasă să se odihnească 15min; din acest aluat se fac două foi puţin mai groase decât foaia de tăiţei, pe care se pun, din loc în loc câte o linguriţi de urdă amestecată în prealabil cu gălbenuş şi sare.  Se acoperă cu a doua foaie, apoi se taie cu pintenul colţunaşii, care se pun în oala cu apă şi sare care clocoteşte pe foc. După ce colţunaşii s-au ridicat la suprafaţă, semn că sunt fierţi, se scot cu lingura, se omogenizează cu unt. Când s-au răcit puţin se servesc cu smântână şi parmezan deasupra.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Reteta zilei

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare