Colectă pentru Mănăstirea Maria Radna

Publicat de actualitati-arad in 26 Nov, 2013 | Parerea ta

IMG_6361Episcopia Romano-Catolică din Timișoara a făcut un apel credincioșilor să ajute financiar lucrările de reabilitare a ansamblului mănăstiresc Maria Radna.

Astfel, în 15 decembrie, cea de-a treia duminică din Advent, în toate bisericile Episcopiei Romano-Catolice va fi organizată o colectă de bani pentru cofinanţarea lucrărilor care se derulează cu fonduri europene.

„Iubiţi credincioşi. În vederea susţinerii lucrărilor de restaurare la Basilica Maria-Radna, Episcopia Romano-Catolică de Timişoara organizează o colectă la nivelul întregii noastre dieceze în cea de-a treia duminică din Advent, la data de 15 decembrie 2013. Vă mulţumim din suflet pentru contribuţia dumneavoastră, iar Tatăl Atotputernic să Vă binecuvânteze cu belşug efortul”, se arată în mesajul reprezentanţilor Episcopiei Romano-Catolice Timişoara.

Ansamblul mănăstiresc „Maria Radna“, din orașul arădean Lipova, a intrat într-un proces de reabilitare, în cadrul unui proiect în valoare de peste 47 milioane de lei, prin care se dorește dezvoltarea turismului cultural în această zonă.

Proiectul, care se va derula pe parcursul a doi ani, presupune restaurarea bisericii principale și a altor trei monumente istorice din cadrul complexului, dar și amenajarea spațiilor din jur, până la marginea DN 7.

În cadrul acestui proiect se vor consolida turnurile din beton care datează din anul 1911, înalte de 70 de metri, vor fi întărite fundaţiile, vor fi înlocuite elementele deteriorate ale şarpantelor, va fi completată zidăria lipsă.

Pentru valorificarea substanţei istorice, ferestrele şi uşile vor fi restaurate prin metode specifice monumentelor şi se vor reface finisajele nepotrivite astfel încât atmosfera barocă să fie cât mai fidel redată.

Pentru atragerea unui număr cât mai mare de turişti în această zonă se are în vedere și amenajarea muzeului ecumenic „Maria Radna”.

Mănăstirea Maria Radna este cel mai mare loc de pelerinaj din vestul țării al catolicilor, fiind vizitată anual de zeci de mii de pelerini.

CITITI SI: Mănăstirea „Maria Radna“ a intrat în reabilitare

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare