Codul Rutier se va înăspri. Află ce riscă şoferii care vor urca beţi la volan

Publicat de actualitati-arad in 10 Jun, 2013 | Parerea ta

fiolaŞoferii care conduc beţi ar putea risca, în curând, până la 10 ani de închisoare!

Mai mulţi deputaţi vor să dubleze sau chiar să tripleze pedepsele pentru conducătorii auto care urcă la volan după ce au consumat alcool sau stupefiante. Aleşii au elaborat deja un proiect de modificare a Codului Rutier.

Unul din trei accidente mortale, produse pe şoselele din România, e cauzat de un şofer beat, arată statisticile Poliţiei Rutiere. E motivul pentru care deputaţii vor să descurajeze condusul sub influenţa alcoolului prin noi sancţiuni.

Pedeapsa pentru cei care au o alcoolemie de peste 0,80 miligrame per litru în aerul expirat sau au consumat stupefiante ar urma să fie cuprinsă între 5 şi 10 ani de închisoare.

Dacă este vorba despre un şofer care efectuază transport în regim public, acesta ar putea sta după gratii chiar şi 15 ani. Dacă această propunere nu va fi aprobată de parlamentari, iniţiatorii proiectului au şi o variantă de rezervă.

Dacă un şofer este prins cu o alcoolemie sub 0,80, riscă să rămână fără permis pentru o perioadă cuprinsă între 6 luni şi un an. Dacă alcoolemia depăşeşte 0,80 sau a consumat stupefiante, riscă să rămână fără permis pentru o perioadă cuprinsă între 5 şi 10 ani.

Dacă în interval de 5 ani de la prima suspendare a permisului din cauza alcoolemiei şoferul recidivează, el ar putea rămâne fără permis timp de 10 ani.

Proiectul prevede explicit ca pedepsele pentru conducerea pe drumurile publice sub influenţa alcoolului sau a stupefiantelor să nu poată fi reduse.

sursa: realitatea.net

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Social

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare