Cod galben de ploi şi furtuni pentru județul Arad

Publicat de actualitati-arad in 26 Jun, 2016 | Parerea ta

cod-galbenMeteorologii au emis, duminică, o avertizare cod galben de furtuni valabilă de luni, de la ora 10.00, până marţi, la ora 10.00, în 28 de judeţe, printre care și Arad, cantităţile de apă urmând să depăşească, izolat, 60 de litri pe metru pătrat.

În intervalul menţionat, în zonele montane, în Banat, Crişana, Maramureş, Transilvania, în vestul Olteniei şi nordul Moldovei, dar pe arii mai restrânse şi în celelalte regiuni, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie.

Vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de vânt ce vor lua şi aspect de vijelie şi pe arii restrânse grindină. Cantităţile de apă vor depăşi local 25 l/mp şi izolat 50-60 l/mp, avertizează meteorologii.

Instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată şi pe parcursul zilei de marţi, 28 iunie, în special în centrul, sudul şi estul ţării.

Totodată, vremea se va menţine călduroasă, duminică, în majoritatea regiunilor, iar luni, în jumătatea de sud-est a teritoriului.

Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură – umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului de 80 de unităţi.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare