Ziarul electronic al arădenilor

Coaste de porc în bere la cuptor

Ingrediente:

cca un kg. coaste de porc

cca. 400 ml. bere

o lingură untură

sare, piper după gust

boia dulce

jumătate legatură de leurdă mixată cu un sfert pachet de unt

Mod de preparare:

Se spală coastele și se porționează după preferință.

Se așaeză într-un castron, se toarnă berea rece peste ele, se adaugă boabele de piper, sare după gust și se acoperă castronul cu folie alimentară, apoi se lasă câteva ore la rece în frigider.

Se scot coastele marinate de la frigider, se așează în tava cuptorului, se toarnă lichidul în care au stat la marinat în tavă, se adaugă o lingură de untură, se presară boia de ardei dulce și se dă tava la cuptor la temperatura medie pentru 60 minute.

După scurgerea timpului se întoarc coastele să se rumenească pe toate părțile, apoi se adaugă unt aromatizat cu leurdă.

Se servesc coastele simple sau cu garnitura preferată.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.