Ziarul electronic al arădenilor

CLM Arad a aprobat preluarea unor rețele de termoficare și puncte termice de la CET

15183907_1293804033992782_1079603189_oConsiliul Local Municipal a aprobat astăzi în unanimitate preluarea în patrimoniul municipiului Arad a unor rețele de termoficare și puncte termice de la CET.

Proiectul a căzut anterior de mai multe ori, nereușind să întrunească majoritatea de două treimi necesară (16 voturi) urmare a faptului că reprezentanții PSD și ALDE au refuzat să-și exprime votul.

După încheierea ședinței, primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a declarat:

„Este o victorie pentru Arad, sub presiunea cetățenilor și a vizitei ambasadorului elvețian grupul PSD a acceptat să voteze acest proiect. După ce guvernul lor condus de Victor Ponta a blocat construcția pasajelor de pe centură și a bazinului de polo, a blocat reabilitarea a 27 de străzi importante din oraș și după ce au vrut să lase Aradul fără serviciu de salubrizare menajeră, de câteva săptămâni au făcut tot ce-au putut să împiedice Aradul să primească 9,4 milioane de franci elvețieni nerambursabili pentru modernizarea termoficării.

A fost nevoie de venirea ambasadorului elvețian și de presiunea arădenilor în sala de ședință, cărora țin să le mulțumesc, pentru a-I determina pe PSD-iști să voteze în interesul Aradului”.

Municipiul Arad derulează un proiect cu fonduri nerambursabile elvețiene alocate pentru creșterea eficienței energetice destinate reabilitării reţelei de transport şi distribuţie a energiei termice în Arad şi transformării punctului termic din cartierul Aradul Nou în centrală pe gaz și biocombustibil (valoare 9,4 milioane CHF).

Preluarea în patrimoniul Municipiului a rețelelor termice de la CET este o condiție obligatorie a proiectului de reabilitare.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de presă al Primăriei Municipiului Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *