Ziarul electronic al arădenilor

Claudia Boghicevici: „Primăriile pot obține bani pentru investițiile necesare autorizării școlilor“

comunicat presaConducerea Consiliului Județean Arad, reprezentată de vicepreședintele Claudia Boghicevici, a avut o întâlnire operativă cu conducerea Direcției de Sănătate Publică, pentru discutarea autorizării școlilor din județ.

În cadrul întâlnirii, la care a participat și Inspectorul Școlar General Adjunct, s-au discutat modalitățile concrete de implicare a administrației locale pentru ca unitățile de învățământ să corespundă standardelor.

„La nivel național, Aradul este într-o situație bună cu privire la situația școlilor, felul cum sunt pregătite pentru începerea noului an școlar. Știu însă că există încă școli cu probleme și am discutat cu d-na director DSP despre implicarea Consiliului Județean în urgentarea demersurilor de aducere la standarde”, a declarat Boghicevici.

Conducerea Consiliului Județean Arad va solicita, printr-o adresă, primarilor din județ, să indice problemele cu care se confruntă în unitățile școlare și un plan de măsuri pentru remedierea acestora.

De asemenea, va informa primarii că au posibilitatea accesării de finanțări de la Ministerul Dezvoltării pentru repararea clădirilor cu destinația de unitate școlară.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *