Ziarul electronic al arădenilor

Claudia Boghicevici: Am insistat și am obținut bani în plus pentru mii de pensionari

Claudia-BoghiceviciCa urmare a intervenției deputatului PNL Claudia Boghicevici, pensionarii din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională care sunt membri ai uniunilor de creatori vor primi indemnizatia de care beneficiau pana in ianuarie 2016 si care le-a fost sistata pe nedrept!

Deputatul PNL a anunțat azi adoptarea de către Parlamentul României a unui amendament la Legea nr.8/2006 privind instituirea indemnizaţiei pentru pensionarii sistemului public de pensii, membri ai uniunilor de creatori legal constituite şi recunoscute ca persoane juridice de utilitate publică pentru a include și pensionarii militari și din alte sisteme de asigurări sociale din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi securităţii naţionale.

„Mă bucur că am găsit astăzi înțelegere la colegii deputați pentru a include printre beneficiarii acestei legi și pe cei din sistemele de apărare, ordine publică și asigurare națională.

Era o discriminare faptul că legea includea doar pensionarii civili, membri ai uniunilor de creatori, ignorând eforturile și prestanța publică pe care o au și cei din sistemul militar. Inițial amendamentul din Comisia de muncă prevedea doar o indemnizație cu o valoare de 10% din pensia cuvenită titularului, față de 50% în cazul pensionarilor civili, însă am reușit să îi conving că nu putem îndrepta o discriminare existentă  cu o nouă discriminare.

Având în vedere dedicarea cu care acești oameni profesează, în orice condiții, prestigiul pe care îl au în societate, era absolut necesar să rezolvăm această eroare.

Sper că legea va intra în vigoare în cel mai scurt timp, iar de noile prevederi vor beneficia toți pensionarii militari și din alte sisteme de asigurări sociale din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi securităţii naţionale, indiferent de data înscrierii la pensie, dacă îndeplinesc condiţiile prevăzute, adică apartenența la uniunile de creatori.

Fondurile necesare plăţii drepturilor pentru aceste persoane vor fi asigurate din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Interne sau al Serviciului Român de Informaţii, după caz”, a declarat Claudia Boghicevici.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Departamentul de Comunicare PNL Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

5 Comments

 • sabina

  Implicarea dv. pentru binele aradenilor va fi rasplatita de cel de sus! Multa sanatate si succes in cariera politica!

 • anonim

  Felicitari pentru implicarea dumneavoastra in proiectele sociale. Sa aveti putere de munca si sprijinul colegilor in viitoarele proiecte legislative.

 • Mihaela

  Va felicit, doamna deputat, pentru implicarea d-voastra in proiectele sociale, care au mare impact in viața cetățenilor!!:)

 • Alin

  O veste buna pentru familiile pensionarilor militari și din alte sisteme de asigurări sociale din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi securităţii naţionale!Bravos!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *