Claudia Boghicevici: CJ Arad va achita cheltuieli de asistenţă socială pentru 587 de elevi cu probleme

Publicat de actualitati-arad in 29 Sep, 2016 | Parerea ta

comunicat-presa-11-300x218Consiliului Judeţean a iniţiat un proiect de hotărâre privind repartizarea pe unităţi administrativ-teritoriale a sumei de 1.627.381,4 lei,  necesară asigurării drepturilor copiilor/elevilor/tinerilor cu cerinţe educaţionale speciale (CES) integraţi în învăţământul de masă arădean în anul 2016.

Copiii cu cerinţe educaţionale speciale (CES) sunt copii ale căror nevoi (cerinţe) speciale sunt educaţionale şi derivă, în principal din deficienţe mintale, fizice, senzoriale, de limbaj, socio- afective şi de comportament ori asociate, indiferent de severitatea acestora.

Lor li se adaugă şi unii copii ocrotiţi din instituţii rezidenţiale, copii/elevi din învăţământul obişnuit care prezintă tulburări/dificultăţi de învăţare şi/sau adaptare şcolară.

Urmare a acestei hotărâri, Consiliul Judeţean Arad va achita cheltuieli de asistenţă socială pentru 587 de elevii/copiii/tinerii cu cerinţe educaţionale speciale, integraţi în unităţile de învăţământ de masă din cadrul a 25 de primării. „Apreciem interesul Guvernului României pentru asigurarea şanselor egale la educaţie şi formare profesională pentru toţi copiii cu cerinţe educaţionale speciale, sporind şansele pentru integrarea socială a acestora. Avem datoria de a oferi sprijin necondiţionat acestei categorii sociale, copiii cu cerinţe educaţionale speciale”, a declarat Claudia Boghicevici, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad.

În acest sens, se va aloca primăriilor pe raza cărora există copii cu CES suma de 1.627.381,4 lei lei pentru asigurarea alocaţiei zilnice de hrană, a rechizitelor şcolare, a îmbrăcămintei şi a încălţămintei, cuantumul acestor sume fiind egal cu cel asigurat copiilor aflaţi în sistemul de protecţie a copilului. Suma  în cauză este destinată acoperii alocaţiei de hrană pentru perioada ianuarie-iunie 2016 din anul şcolar 2015-2016 şi septembrie-decembrie 2016 pentru anul şcolar 2016-2017. În ceea ce priveşte drepturile care se acordă o singură dată pe an, respectiv cele pentru îmbrăcăminte, încălţăminte şi rechizite şcolare, din suma propusă urmează a fi achitate cele aferente anului şcolar 2015-2016.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Județean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare