Ziarul electronic al arădenilor

Clătite cu ricotta și spanac

Ingrediente:

un litru lapte

două gălbenușuri

200 gr. făină

30 gr. unt

150 gr. ricotta

100 gr. spanac

sare

piper

100 gr. cașcaval

100 ml smântână

Mod de preparare:

Clatitele:

Gălbenușurile se amestecă cu făina, se adaugă laptele și se amestecă până se obținem un aluat de clătite.

Se prăjesc clătitele până e gata aluatul.

Spanaculse fierbe la abur.

Umplutura:

Se amestecă ricotta cu spanacul tăiat mărunt. Se adaugă sare și piper.

Se umplu clătitele cu această umplutură. Se împatură clătitele în patru și se așează într-o formă dreptunghiulară.

Sosul:

Smântâna se amestecă cu cașcavalul tăiat mărunt. Se toarnă peste clătite și se dau la cuptor la 180° cam 20 minute, până se rumenesc.

Se servesc calde.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *