Clădiri din Arad care vor fi iluminate arhitectural

Publicat de actualitati-arad in 25 Sep, 2017 | Parerea ta

Patru clădiri reprezentative din municipiul Arad vor fi iluminate arhitectural, pentru punerea în valoare a acestora.

Municpalitatea a început demersurile pentru realizarea iluminatului arhitectural la la patru clădiri din municipiul Arad.

La următoarea ședință a Consiliului Local Municipal va fi supus votului proiectul de hotărâre care conține „Studiul de fezabilitate privind modernizarea și extinderea Sistemului de iluminat public din Municipiul Arad”. În cadrul acestui proiect este prevăzută realizarea iluminatului arhitectural la Colegiul Național „Preparandia – Dimitrie Țichindeal“, Colegiul Național „Elena Ghiba Birta“, Colegiul Economic, Catedrala Ortodoxă „Sfânta Treime“ de la Podgoria.

„Realizarea iluminatului arhitectural are drept scop punerea în evidență a monumentelor de artă si istorice (clădiri vechi cu arhitectură deosebita), a construcțiilor reprezentative. Clădirile Colegiului Național «Preparandia – Dimitrie Țichindeal«, Colegiului Național «Elena Ghiba Birta», Colegiului Economic, Catedralei Ortodoxă «Sfânta Treime» fac parte din această categorie de clădiri reprezentative, care trebuiesc puse în evidență prin realizarea iluminării arhitecturale“, se menționează în proiectul de hotărâre.

Conform documentului citat, pentru fiecare obiectiv se va realiza un proiect de iluminare arhitecturală care va stabili soluții optime prin care se vor reliefa caracteristicile și particularitățile fiecărei clădiri.

Primarul Gheorghe Falcă a spus, anii trecuți, că, pe lângă investiţiile făcute pentru modernizarea sistemului de iluminat public se doreşte ca unele clădiri din Arad să fie iluminate arhitectural, pentru punerea lor în valoare.

Printre clădirile care au fost propuse pentru realizarea iluminatului arhitectural se aflau Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Treime”, Casa cu Lacăt, Casa cu Ghiulele din cartierul Aradul Nou, Biserica Evanghelică Luterană, clădirea Preparandiei şi Colegiul Naţional „Moise Nicoară”.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare