CJ Arad a economisit 850.000 euro

Publicat de actualitati-arad in 25 Feb, 2013 | Parerea ta

OLYMPUS DIGITAL CAMERAConsiliul Judeţean Arad a economisit peste 850.000 de euro de la construcţia a două drumuri de legătură: Elek – Grăniceri, respectiv Dombegyhaz – Variaşu Mic, iar autoritățile județene vor ca acești bani să fie distribuiție spre alte proiecte.

Conform unei informări a CJ Arad, în urma derulării procedurilor de achiziţie publică, la proiectul Dombegyhaz – Variaşu Mic, Consiliului Judeţean a economisit peste 310.000 de euro, iar la drumul transfrontalier Elek – Grăniceri, peste 550.000 de euro.

Banii pentru reabilitarea acestor tronsoane au fost obţinuţi în cadrul Programul de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – România 2007 – 2013. Proiectele transfrontaliere au fost derulate de Consiliul Judeţean Arad, în parteneriat cu Nemzeti Infrastruktura Fejleszto Zrt din Ungaria.

Administraţia judeţeană a solicitat Autorităţii de Management a programului realocarea acestor economii. În plus, s-au făcut demersuri pentru ca banii economisiţi şi de celelalte opt judeţe partenere să fie alocaţi tot judeţului Arad. Banii, conform declaraţiilor lui Nicoale Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, vor fi îndreptaţi pentru continuarea unor proiecte mai vechi.

„Economiile celor opt judeţe la contractele de finanţare se vor îndrepta spre Arad. Acest lucru a fost posibil deoarece Consiliul Judeţean Arad a fost singurul care avea proiect pentru cheltuirea acestor fonduri. Suma totală este de 1.100.000 de euro şi va fi folosită pentru continuarea lucrărilor la cele două drumuri, pe teritoriul judeţului Arad”, a declarat Nicolae Ioţcu, președintele Consiliului Județean Arad.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Economic

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare