Ciuperci umplute

Publicat de actualitati-arad in 20 Oct, 2015 | Parerea ta

Ingrediente:

12 ciuperci mai mari

o ceapă

un morcov

1/2 ardei kapia

200 gr roşii în suc propriu

sare, piper

pătrunjel verde

o linguriţă busuioc uscat

un căţel de usturoi

3 linguri ulei

câteva masline

Mod de preparare:

Spălăm ciupercile uşor să nu le rupem, îndepărtăm cozile şi le punem pe un şervet să se scurgă. Cozile ciupercillor le tăiem bucăţi mici.  Curăţăm ceapa şi o tocăm mărunt. Morcovul îl decojim şi îl facem bucăţele cât mai mici, la fel şi ardeiul kapia.

Într-o tigaie încingem uleiul, înăbuşim ceapa două minute, apoi restul de legume tăiate. Turnăm 1/2 de cană cu apă, acoperim cu un capac şi lăsăm să scadă la foc potrivit. Roşiile le trecem prin blender şi când compoziţia de legume a scăzut suficient le încorporăm şi condimentăm cu sare, piper după gust. Mai lăsăm pe foc 2-3 minute apoi tragem tigaia şi adăugăm usutoriul curăţat şi pisat. După ce s-a răcorit puţin punem busuiocul şi pătrunjel verde tocat.

Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt punem ciupercile şi le umplem cu compoziţia obţinută mai sus. Deasupra lor aşezăm rondele de măsline.

Introducem ciupercile în cuptorul încins şi le lăsăm circa 40-45 de minute.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Reteta zilei

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare