Ziarul electronic al arădenilor

Ciuperci umplute cu spanac

Ingrediente:

20 de ciuperci de mărime medie

300 gr. spanac

sos de soia (optional)

un sfert de praz

jumătate de țelină

ulei de măsline

usturoi

crutoane de pâine

Mod de preparare:

Se curăță și se taie cozile ciupercilor. Ciupercile se pun într-un vas termo-rezistent și se picură în ele puțin ulei de măsline. Se lasă în cuptor până se înmoaie.

Se fierbe spanacul, apoi se scurge. În același vas, unde a mai rămas puțină apă în care a fiert spanacul, se pune usturoiul și uleiul la fiert. Se adaugă apoi și prazul tocat, cozile tocate de la ciuperci și țelina tocată.

Se lasă amestecul pe foc timp de 10 minute.

Se adaugă spanacul fiert, crutoanele, puțină apă și ulei de măsline.

Se țin pe foc până se formează o umplutură suficient închegată.

Se umplu ciupercile cu acest amestec, apoi se dau la cuptor încă 10-15 minute. Se servesc calde cu crutoane de pâine.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.