Ziarul electronic al arădenilor

Ciuperci în farfurie de mămăligă

Ingrediente:

jumătate kg ciuperci Pleurotus, 50-60 ml ulei, două lingurițe boia roșie, o ceapă albă mică, sare, o linguriță vegeta, 1-2 lingurițe condiment pentru carne de porc, 2-3 crenguțe pătrunjel verde, câteva crenguțe mărar verde, 2 căței usturoi, o lingură făină albă.

Pentru mămăligă:

făină de porumb grisată, sare, apă

Mod de preparare:

Într-o cratiță punem uleiul la încins, adăugăm ceapa tăiată mărunt. Călim ușor ceapa, adăugăm două lingurițe boia roșie, amestecăm, lăsăm un minut după care adăugăm ciupercile spălate și tăiate bucăți. Adăugăm apa,  nu prea multă, punem vegeta și condimentul pentru carnea de porc, fierbem cam 15 minute, potrivim de sare și dregem cu o lingură de făină amestecată cu puțină apă rece.  Stingem focul și adăugăm usturoiul tăiat mărunt, verdeața de pătrunjel și mărar tocate.

Între timp, pregătim o mămăligă vârtoasă, din care adăugam între doua vase unse cu ulei, tasăm ca să îi dăm forma unei farfurii. După vreo 2-3 minute scoatem mămăliga din forme, apoi în farfuria format din mămăligă punem mâncarea de ciuperci,. Se servește cu castraveți murați.

Sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.