Ciprian Luca, în incompatibilitate pe durata mandatului de deputat

Publicat de actualitati-arad in 12 Jun, 2013 | Parerea ta

cipri lucaFostul deputat PSD de Arad Ciprian Florin Luca a fost în incompatibilitate din decembrie 2008, până în decembrie 2012, întrucât a ocupat şi funcţia de administrator al unei societăţi comerciale, a constatat Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

„Luca Ciprian Florin s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 19 decembrie 2008 – 20 decembrie 2012, întrucât a deţinut, simultan, atât calitatea de deputat, cât şi funcţia de administrator al S.C. MIBAK S.R.L.“, se arată într-un comunicat al ANI.

Potrivit dispoziţiilor articolului 82, alineatul 1, litera a din Legea 161/2003, “calitatea de deputat şi senator este incompatibilă cu funcţia de preşedinte, vicepreşedinte, director general, director, administrator, membru al consiliului de administraţie sau cenzor la societăţile comerciale, inclusiv băncile sau alte instituţii de credit, societăţile de asigurare şi cele financiare, precum şi la instituţiile publice”.

Ciprian Luca a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare. Luca nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare, a precizat ANI.

În replică, fostul deputat PSD afirmă că nu se afla în incompatibilitate în perioada 2008-2012, cum a anunţat ANI, pentru că firma pe care o deţine nu a funcţionat niciodată şi susţine că cercetarea sa „are legătură cu votul dat pentru suspendarea lui Traian Băsescu“.

Ciprian Luca a declarat, miercuri, pentru Mediafax că firma pe care o deţinea din 2006 nu a funcţionat niciodată, astfel că nu consideră că se afla în incompatibilitate.

„Firma a fost înfiinţată, dar nu a avut niciodată activitate. Cercetarea ANI are legătură cu votul dat pentru suspendarea lui Traian Băsescu, de anul trecut. Cercetarea a început la doar câteva zile după ce am votat suspendarea“, a spus Luca.

El a precizat că ANI nu i-a transmis niciun document privitor la concluziile cercetării şi că, după ce va fi înştiinţat oficial, va vedea dacă îşi va angaja un avocat. “Nu mă consider deloc vinovat, e o nedreptate ce face ANI. Firma era menţionată în declaraţia de interese, nu am ascuns existenţa ei. Nu am avut niciun venit de pe urma acestei societăţi”, a spus Luca.

Referitor la faptul că nu a depus la dosarul de evaluare niciun punct de vedere pentru apărarea sa, Luca a spus că ANI nu i-a solicitat poziţia.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare