Ziarul electronic al arădenilor

Ciprian Luca: „Gheorghe Falcă nu a renunțat la ideea de a aduce refugiați la Arad“

cipri lucaCiprian Luca, președinte al asociației „Vatra arădeană” și candidat independent la Primăria Arad, susținut de Alianța pentru Arad, formată din filialele arădene ale PRU și UCDR și de PSRO, atrage atenția asupra faptului că primarul Gheorghe Falcă continuă, mascat, demersurile pentru a aduce o cotă importantă de refugiați la Arad.

După ce a introdus în documentele oficiale prezentate cu ocazia candidaturii Aradului în cursa pentru desemnarea Capitalei Europene a Culturii 2021 faptul că a solicitat o cotă importantă din refugiații ce vor fi alocați României, anunțând și partenerii Primăriei pentru cazarea acestora, acum Gheorghe Falcă a introdus pe lista competiției „3 pentru Arad”, demarată în interiorul PNL, numele unei persoane care era implicată în acest proiect.

Este vorba despre Kathryn Ann Cloke, o profesoară din Scoția, despre care primarul spune că este foarte apropiată de Arad, unde are și o asociație.

„De fapt, doamna Kathryn Ann Cloke este fondatoarea Fundației Vis de copil, cea care, în proiectul de candidatură a Aradului pentru Capitala Europeană a Culturii 2021, se oferea să cazeze refugiați, punând la dispoziție sprijin logistic și cazare.

Faptul că președinta fondatoare a acestei fundații este acum unul din numele apreciate de primarul Gheorghe Falcă pe lista celor care candidează pentru un loc de consilieri pe listele PNL devine mai mult decât o problemă internă a acestui partid. Este demonstrarea faptului că primarul, fără a cere opinia arădenilor, a solicitat un mare număr de refugiați la Arad, beneficiind de sprijin din partea unor ONG cum este și cel al doamnei Kathryn Ann Cloke și că nu a renunțat la idee.

Arădenii cer primarului să nu fie puși în fața unui fapt împlinit și să își asume acest demers nepopular. Un recent sondaj la nivel național a relevant că peste 86 la sută dintre români se opun primirii de refugiați.

Arădenii nu fac excepție și cer primarului lor actual responsabilitate și decență atunci când întreprinde asemenea demersuri cu impact asupra comunității arădene”, a declarat Ciprian Luca.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de presă „Alianța pentru Arad”. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

CITITI SI: Competiția „3 pentru Arad”: O profesoară din Scoția și-a depus proiectul

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *