Ziarul electronic al arădenilor

Ciprian Luca: Cu un minim efort s-ar putea sfârși coșmarul angajaților din Zona Industrială Vest

Ciprian Luca„Vatra arădeană” a analizat problema accesului dificil, la ore de vârf, în Zona Industrială Vest a Aradului.

În perioada de afluență maximă, la efectuarea schimburilor de tură, cozile de mașini și ambuteiajele provoacă timpi de așteptare de multe zeci de minute, deoarece accesul pe o singură cale este total insuficient pentru cei aproximativ 20.000 angajați ai firmelor din Zona Industrială Vest.

Mai mult, TIR-urile parcate pe carosabil sufocă și mai mult traficul rutier. Pe un singur drum, cele aproximativ 150 de autobuze de transport pentru muncitori, la care se adaugă zeci de microbuze și sute de autoturisme provoacă ambuteiaje imense.

În plus, starea tehnică precară a autobuzelor reprezintă alt factor de risc pentru securitatea angajaților societăților comerciale din Zona industrială Vest.

„Se găsesc soluții la aceste probleme și nu sunt dificil de pus în practică. Există posibilitatea realizării a alte două căi de acces, ceea ce ar conduce la decongestionarea traficului rutier. În plus, investiția necesară ar fi sensibil mai mică decât cea generată de borduriada electorală la care asistăm în aceste zile prin tot Aradul.

Dacă mai adăugăm și reluarea traficului pe linia de tramvai spre Zona Industrială, atunci avem deja posibilități de rezolvare a situației pentru a încheia coșmarul celor peste 20.000 de arădeni care pierd zilnic multe zeci de minute de nervi și stres pe drumul lor spre și de la locul de muncă.

Adoptarea acestor soluții s-ar dovedi benefică atât pentru angajați cât și pentru patronii firmelor din acest spațiu, ceea ce ar încuraja și alte investiții în Arad.

Dar totul depinde de voința administrației de a adopta măsuri benefice pentru oameni, nu doar pentru a pune în operă șantiere electorale, fără finalizare dar menite să ia ochii arădenilor în an electoral”, a declarat Ciprian Luca, președintele „Vetrei arădene”.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Biroul de presă „Vatra Arădeană”. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.