Ziarul electronic al arădenilor

Ciorbă uşoară de legume

Ingrediente:

o ceapă

3-4 linguri de ulei

3 ardei graşi dieferit coloraţi

3 morcovi mari

o mână boabe de fasole proaspătă

câteva păstăi de fasole verde

o foaie de dafin

1/2 kg roşii

câteva frunze de ţelină

1/2 buc. ardei iute

o legătură frunze de pătrunjel

sare şi piper după gust

Mod de preparare:

Curăţăm şi spălăm legumele. Roşiile se mărunţesc împreună cu frunzele de ţelină şi ardeiul iute prin robot. Ceapa şi ardeiul se toacă şi se călesc în ulei împreună cu boabele de fasole şi păstăile tăiate bucăţi. Adăugăm şi rondelele de morcov şi foaia de dafin.

După ce am călit zarzavatul timp de 10 min. adăugăm 3 litri de apă. Condimentăm şi lăsăm să fiarbă 15/20 min apoi adăugăm sucul obţinut din roşii, ţelină şi ardei iute.

Lăsăm oala acoperită la foc mic până fierb legumele, adăugăm pătrunjelul verde tocat şi servim.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.