Ziarul electronic al arădenilor

Ciorbă oltenească de lobodă

Ingrediente:

un kg lobodă

2 morcovi

3 fire ceapă verde

două fire usturoi verde

o legătură leuştean

3 ouă

un litru borş

100 ml smântână (opţional)

sare, piper

Mod de preparare:

Spălaţi loboda şi rupeţi-o în fâşii. Puneţi-o într-o oală cu morcovii curăţaţi şi tăiaţi mărunt. Acoperiţi-le cu apă şi fierbeţi-le 15 minute, apoi turnaţi borşul fiert separat. Adăugaţi usturoiul şi ceapa tocate mărunt şi lăsaţi-le să fiarbă încet.

Amestecaţi ouăle bătute cu puţină făină şi turnaţi amestecul în ciorbă prin strecuratoarea de ceai, ca să obţineţi zdrenţe de ou. Mai fierbeţi încă 10 minute, picuraţi câţiva stropi de ulei, sare, piper, apoi opriţi focul. Adăugaţi leuştean, eventual smântână, la servire.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *