Ziarul electronic al arădenilor

Ciorbă de varză cu piept de pui

Ingrediente:

o varză mică

o ceapă potrivită

un morcov

3 ardei diferit colorași

două roșii

o foaie de dafin

3 linguri de ulei

câteva boabe de piper negru

mărar uscat, cimbru uscat

pătrunjel verde tocat

Mod de preparare:

Se spală pieptul de pui și se taie bucățele. Se curăță legumele și se spală. Ceapa și ardeiul se taie cubulețe, morcovul se taie rondele. Varza și roșiile se trec prin robot.

Se prăjesc bucățelele de piept de pui în 3 linguri de ulei până își schimbă culoarea (cca 5 minute). Se adaugă ceapa, ardeiul și morcovul, și se mai călesc alte 5 minute.

Se toarnă cca 3 l apă rece în oală peste ingredientele deja călite, boabele de piper, foaia de dafin și se lasă să fiarbă la foc potrivit cca. 15-20 min. Se adaugă apoi varza și roșiile trecute prin robot. Se lasă să fiarba alte 20 min. la foc potrivit.

Se adaugă mărar și cimbru uscat după gust iar la final, după stingerea focului, pătrunjel verde tocat.

Se lasă 5 minute oala acoperită să se întrepatrundă aromele și se servește.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.