Ziarul electronic al arădenilor

Ciorbă de spanac cu afumătură

Ingrediente:

cca 500gr. afumatură (piept de porc)

500 gr. spanac proaspăt

1/2 borcan legume pentru ciorbe (morcov, păstârnac, țelina, ardei gras)

două linguri de ulei

sare și piper după gust

două fire ceapă verde

mărar verde

1/2 cutie roșii pasate

oregano în oțet (o linguriță)

Mod de preparare:

Se spală spanacul în mai multe ape și se taie fâșii.

Ceapa verde se spală, se taie rondele, apoi se călește în două linguri de ulei 2-3 minute.

Se adaugă și bucățile de afumatură, se prăjesc împreună cu ceapa, apoi se pun cca. 3l apă rece, sare și piper și se lasă să fiarbă până intră furculița ușor în carne.

Se adaugă spanacul, roșiile pasate, zarzavatul din borcan și se mai lasă la fiert încă 20 minute.

La final se presară mărar verde tocat și se adaugă o linguriță de oregano în oțet.

Se lasă cca. 5 minute oala acoperită să se întrepătrundă aromele, apoi se servește.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.