Ciorbă de salată verde

Publicat de actualitati-arad in 10 Apr, 2016 | Parerea ta

Ingrediente:

două salate

3 fire ceapă verde

un morcov

o ceapă

300 gr. smântână

3 ouă

3 căței de usturoi

două linguri de oțet

sare

piper

două linguri de unt

Mod de preparare:

Se spală bine frunzele de salată și se taie fideluță. În oala de gătit se topește untul și se pune la călit ceapa verde tăiată rondele și ceapa uscată tocată mărunt.

Se adaugă și morcovul dat prin răzătoarea mare și imediat se pune și salata și se călesc cca. 2-3 minute. Se toarrnă apa (cca. 3 litri), se acoperă cu un capac și se lasă la fiert aproximativ 15 minute.

Într-un bol se amestecă smântâna cu ouăle, iar apoi se toarnă peste această compoziție supa fierbinte puțin câte puțin până cand compoziția ajunge la temperatura apei din oală. Se toarnă toată compoziția de smântână în oală și se amestecă.

Se adaugă oțetul și usturoiul dat prin răzătoarea mică sau pisat mărunt, se potrivește de sare și piper, se mai lasă să fiarbă 5 minute și se inchide focul.

sursa: bucataras.ro 

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Reteta zilei

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare