Ciorbă de salată verde cu afumătură

Publicat de actualitati-arad in 02 Jun, 2013 | Parerea ta

Ingrediente:

o salată

un morcov mare, un păstârnac

3 tije ţelină petiol (sau un sfert ţelină rădacină)

o ceapă mare

un ardei gras

5 linguri de ulei

o lingură vegeta

sare dupa gust

două linguri orez

4 ouă

bucăţele de şunculiţă afumată

o legătură mărar

un litru borş (sau zeama de la o lămâie)

Mod de preparare:

Spălăm bine salata şi o tăiem fâşii. Punem legumele tocate în oala cu apă pe care am umplut-o doar pe jumătate. Adăugăm sare iar când s-au fiert, punem o lingură de vegeta şi puţin piper. Punem orezul şi salata în oală şi lăsăm să fiarbă la foc mediu.

Într-o tigaie teflonată, punem câteva linguri ulei şi prăjim şunculiţa afumată. Când s-a rumenit, adăugăm cele 4 ouă bătute bine şi rumenim pe o parte şi pe alta.

O tăiem bucăţele şi o punem în ciorbiţă. La final se adaugă borşul dat într-un clocot şi verdeaţa tocată mărunt. Se poate drege cu iaurt sau smântână.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Reteta zilei

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare