Ziarul electronic al arădenilor

Ciorbă de potroace

Ingrediente:

un pui mare gras

zarzavat de ciorbă: morcovi, cartofi, țelină, pătrunjel, ceapă, ardei gras, dovlecel, păstârnac

o caniță suc de roșii

o căniță orez

un litru și jumătate de zeamă de varză

un litru de borș

tarhon

smântână pentru servit

Mod de preparare:

Se spală și se curăță puiul, se porționează și se pune în oala cu apă la fiert. Când dă în clocot se ia spum și se pun legumele tocate mărunt. Se lasă să fiarbă, se adaugă și orezul și apoi când carnea și zarzavatul sunt bine fierte se pune sucul de roșii și zeama de varză. Se sărează după gust și în funcție de cât de acră este ciorba se mai pune borșul sau nu. Se pune și tarhonul și se servește cu smântână.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *