Ziarul electronic al arădenilor

Ciorbă de porc cu cartofi noi

Ingrediente:

700 g carne de porc tăiată cubuleţe

un morcov

o legătură ceapă verde

două cepe albe

un ardei capia roşu

o jumatate de ardei gras

sare, piper după gust

un ou

300 g zarzavaturi pentru ciorbe

6 linguri de oţet balsamic

o legătură de leuştean verde

30 ml ulei

6 cartofi noi

Mod de preparare:

Legumele se curăţă, se spală şi se toacă. Carne se spală. Se pune uleiul la încins în oala de ciorbă. Când începe să se înfierbânte uleiul se adaugă ceapa albă, morcovul, ardeiul. Se lasă 3-5 minute la sotat. Se pune sare şi piper. Se pune carnea şi ceapa  verde. Se lasă la călit până îşi schimbă culoarea carnea devine albicioasă-rumenie. Peste acestea se pun cartofii. Se amesteca bine toate ingredientele în oală. Se adaugă apa şi se lasă la fiert. După ce toate au fiert (se mai completează cu apă, după caz), se pun roşiile. Se lasă să fiarbă încă 10 minute.

La final se bate un ou cu 6 linguri de oţet balsamic şi se adaugă în ciorbă. Se toacă leuşteanul verde mărunt şi se pune în ciorbă.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.