Ziarul electronic al arădenilor

Ciorbă de pește

Ingrediente:

1 kg capete, cozi de pește

un morcov

un pătrunjel rădăcină

o felie de țelină

o ceapă

2 cartofi

5 căței de usturoi

un ardei roșu

un ardei iute

un pahar bulion

zeama de la o lămâie

busuioc

sare, piper

Mod de preparare:

Capetele și cozile de pește se spală și se pun la fiert în apă cu sare 15 minute, după care se strecoară zeama, se curăță carnea de pește de pe oase.

Legumele se răzuiesc pe răzătoare a cu ochiuri mari. Ceapa, ardeii, usturoiul, ardeiul iute se taie mărunt și se pun într-o oală și se prăjesc împreună cu restul legumelor răzuite.

Se toarnă deasupra zeama de la fierberea peștelui și se mai fierb cam 15 minute,

se adaugă bulionul, busuiocul, pătrunjelul verde, zeama de lămâie și piperul. Când se servește carnea de pește se pune în fiecare farfurie și peste se adaugă ciorba.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.