Ziarul electronic al arădenilor

Ciorbă de mazăre cu cartofi

Ingrediente:

250 gr. mazăre verde congelată

un morcov

o ceapă

o tijă țelină verde

doi cartofi

două linguri ulei măsline

jumătate linguriță pastă ardei iute

un pahar bulion roșii

sare de mare

codițe ceapă verde

cimbrișor verde

zeamă de lămâie

Mod de preparare:

Legumele spălate se curăță și se spală din nou.

Morcovii se taie rondele. Țelina se feliază. Ceapa se toacă mărunt. Cartofii se taie cuburi.

Se căliți ușor ceapa și morcovii în ulei până devin sticloase.

Se adaugă 1.5 l apă, țelina și cartofii. Se sărează. După 20 minute de fierbere sub capac se pun și mazărea și pasta de ardei iute. Se adagă și bulionul.

Se gustă, se sărează dacă mai este nevoie. Se acrește cu zeama de lămâie.

Se servește ciorba cu codițe de ceapă verde tăiate mărunt și cimbrișor verde.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *