Ciorbă de fasole

Publicat de actualitati-arad in 26 Jun, 2014 | Parerea ta

Ingrediente:

500 gr. fasole boabe

o ceapă mare

un morcov mare

o țelină mică

un păstârnac

o rădăcină pătrunjel

câteva boabe de piper

un ardei gras roșu

o linguriță boia de ardei dulce

un praf de cimbru uscat

sare

4 linguri ulei

leuștean

Mod de preparare:

Fasolea se pune la înmuiat pentru câteva ore, pentru a scurta fierberea. Se fierbe fasolea schimbând de trei ori apa. Se pun rădăcinile tăiate felii mari și ceapa și se lasă fasolea să fiarbă la foc mic împreuna cu ele 30 minute. Când boabele încep să se strivească ușor, se pune ardeiul tocat și boiaua de ardei. După 15 minute se adaugă morcovul. Spre sfârșitul fierberii se adaugă cimbrul uscat, sare după gust și 4 linguri de ulei. Se mai lasă câteva minute și se adaugă leușteanul.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20
armonianaturii.ro/

Mai multe din Reteta zilei

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare