Ciorbă cu cartofi și găluște

Publicat de actualitati-arad in 15 May, 2014 | Parerea ta

Ingrediente:

un kg cartofi

3 fire ceapă verde

două fire de usturoi verde

un ardei galben

250 gr. făină

sare, piper, o linguriță vegeta, jumătate linguriță boia dulce

o legătură leuștean

50 ml ulei

Mod de preparare:

Se curăță cartofii, se spală și se taie cubulețe. Ceapa, ardeiul și usturoiul se spală și se toacă mărunt, leușteanul se  spală și se toacă. Într-o oală se pune uleiul, ceapa, usturoiul și ardeiul și se călesc puțin, se adaugă boiaua și cartofii, se lasă să se călească puțin  și cartofii, apoi se adaugă 2 l apa caldă. Se potrivește de sare, vegeta și piper și se lasă la foc mic să fiarbă. Într-un castron se pune făina, puțină sare, o lingură de ulei și apă cât cuprinde (să fie un aluat mai vârtos).

Când cartofii sunt aproape fierți,  se rup găluștele, mai micuțe, se  lasă să mai fiarbă 10 miute apoi se asezonează cu leuștean.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Reteta zilei

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare