Cionca, la inundațiile de la Olari: „Am cerut sprijinul ANIF”

Publicat de actualitati-arad in 26 Jun, 2016 | Parerea ta

inundatii olari (4)-1Președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca, a solicitat astăzi ajutorul ANIF pentru rezolvarea situației din comuna Olari, unde din cauza precipitațiilor abundente a defulat Canalul Morilor. 

„Am fost la fața locului împreună cu vicepreședintele Consiliului Județean, doamna Claudia Boghicevici, cu domnul consilier județean Doru Bozga și cu domnul primarul Petru Răuț, și am constatat că suprafețe mari de teren sunt afectate. I-am cerut domnului director Mircea Purcaru, de la ANIF, o intervenție de urgență, întrucât oamenii din comună, care trăiesc cu precădere din agricultură, au ajuns la limita disperării. Avem primar nou, la Olari, și îi acordăm tot sprijinul pentru rezolvarea acestei situații, întrucât nu s-a mai confruntat cu o astfel de criză. Aceeași situație este la Pâncota, de unde luni voi primi datele exacte”, spune președintele Consiliului Județean.

Avem asigurări că, în cursul zilei de luni, ANIF va interveni pe canal, în vederea rezolvării acestei situații extreme.

„Domnul Purcaru mi-a comunicat în această seară că are acordul Ministerului Agriculturii pentru a acționa în zona afectată. Luni dimineața va fi la Olari, cu utilajele, pentru a interveni pe Canal. Este o grabă justificată, oamenii de acolo nu trebuie lăsați să se descurce singuri, cum pot!”

La nivelul Consiliului Județean se creează o echipă de lucru pentru evaluarea, în colaborare cu alte instituții, a efectelor inundațiilor din județ și a pagubelor suferite de arădeni.

Președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca, va face demersurile necesare în vederea aflării și comunicării către cei afectați de inundații a condițiilor de despăgubire în caz de calamități.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Departamentul de comunicare al PNL Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare