Ziarul electronic al arădenilor

Cionca: „Dorim să intrăm cu Aeroportul în Masterplanul naţional de Transporturi”

comunicat presaConsilierii judeţeni s-au întrunit, joi, 30 iunie în prima şedinţă ordinară a noului Consiliu Judeţean Arad.

Ordinea de Zi a cuprins 5 proiecte, prin care s-au luat decizii importante pentru judeţul Arad, printre care modificarea unor state de funcţii, la Consiliul Judeţean, respectiv Centrul Cultural Judeţean şi Aeroport, eliberarea unor licenţe de traseu pentru efectuarea serviciului de transport public judeţean de persoane prin curse regulate speciale, respectiv aprobarea restituirii sumei de 7.485.781,14 lei Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice ca urmare a rezilierii contractului de finanţare.

„Am fost obligaţi să restituim această sumă, dar Consiliul Judeţean Arad a depus plângere prealabilă împotriva Deciziei nr. 60/07.06.2016 şi va ataca decizia şi la instanţele competente. Restituirea banilor reprezintă soluţia cea mai puţin costisitoare. Dacă nu am fi efectuat plata, riscam inclusiv penalităţi la această sumă”, a declarat Gabriela Chiricheu, directorul Direcţiei Programe de Dezvoltare.

Un alt punct important de pe ordinea de zi a fost Modificarea organigramei, a statului de funcţii şi a Regulamentului de Organizare şi Funcţionare pentru S.C. Aeroportul Arad S.A. începând cu data de 01.07.2016. Modificările sunt propuse ca urmare a recomandărilor auditului efectuat de Autoritatea Aeronautică Civilă Română în perioada 30.05.-03.06.2016, pentru îndeplinirea cerinţelor de conformitate în vederea obţinerii certificatului de autorizare european conform Regulamentului CE nr. 139/2014. Astfel, numărul de posturi rămâne neschimbat, dar sunt cu două posturi de conducere mai puţin, care au devenit posturi de execuţie (66, din care 58 posturi de execuţie şi 8 posturi de conducere).

„Aeroportul rămâne o provocare pentru administraţia judeţeană. Ne dorim să intrăm în Masterplanul Naţional de Transporturi, pentru a avea un Aeroport performant. Prelungirea pistei, o necesitate absolută, ar costa, conform evaluărilor, aproximativ 6,5 milioane de euro, iar finanţarea optimă ar putea veni printr-un proiect european. Această învestiţie poate fi realizată din fonduri europene numai dacă suntem incluşi în masterplan”, a declarat preşedintele Iustin Cionca.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de Consiliul Judeţean Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.