Ziarul electronic al arădenilor

Cinematograful „Grădiște“, transformat în centru cultural

cinema gradisteCinematograful „Grădiște“ din Arad a fost preluat de municipalitate, urmând să devină un centru cultural, în urma unei investiții a Primăriei, pentru reabilitarea acestuia.

Cinematograful „Grădiște“ n-a mai funcționat din anul 1990 și a fost preluat de municipalitate în anul 2012, de la Regia Națională de Difuzare a Filmelor  (RADEF), pentru a fi readus în circuitul cultural.

Călin Bibarț, viceprimar al municipiului Arad, a vizitat, miercuri, cinematograful „Grădiște“, unde sunt în curs procedurile de recepție a lucrărilor.

„Investiția municipalității pentru reabilitarea clădirii (construită între anii 1920-1930) și dotarea cu echipamente moderne este în valoare totală de 1.669.491 lei (cu TVA)“, se menționează într-un comunicat de presă al Primăriei Arad.

Lucrările de reabilitare a imobilului au avut în vedere asigurarea utilităților (apă, canalizare, gaz, energie electrică), consolidarea și refacerea parțială a etajului și a planșeului peste parter, termoizolarea clădirii, repararea acoperișului, refacerea finisajelor interioare și exterioare, înlocuirea tâmplăriei interior/exterior.

De asemenea, au fost făcute recompartimentări interioare pentru amenajarea de grupri sanitare, magazie, birou administrative, au fost refăcute instalațiile de iluminat și de climatizare.

Cinematograful a fost dotat cu mobilier și aparatură modernă de proiecție și sonorizare.

Totodată, s-au realizat lucrări și la grădina de vară a cinematografului, respectiv refacerea ecranului de proiecție, au fost construite două grupuri sanitare noi și s-au făcut lucrări de reamenajare exterioară.

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *