Cine este Jorge Mario Bergoglio, cel de-al 266-lea papă al Bisericii Catolice

Publicat de actualitati-arad in 13 Mar, 2013 | Parerea ta

BergoglioCardinalul argentinian Jorge Mario Bergoglio, arhiepiscop de Buenos Aires, a devenit, miercuri, cel de-al 266-lea papă al Bisericii Catolice, succedându-i papei emerit Benedict al XVI-lea, a cărui retragere a intrat oficial în vigoare la 28 februarie.

Bergoglio s-a născut la 17 decembrie 1936 în capitala argentiniană, într-o familie de italieni formată din Mario Bergoglio, un angajat al căilor ferate, şi Regina.

Jorge Mario Bergoglio a crescut în Buenos Aires, a învăţat în capitala argentiniană şi şi-a luat diploma de tehnician chimist, însă la scurt timp după absolvire a ales haina preoţească, decizie care l-a făcut să se înscrie la seminarul Villa Devoto, din Buenos Aires.

În 1958, Bergoglio a activat în ordinul Compańía de Jesús, mutându-se la Santiago de Chile, unde a urmat studii umanistice, iar în 1964 s-a întors la Buenos Aires pentru a se dedica studiului literaturii şi psihologiei, la colegiul El Salvador.

A studiat teologia între 1967 şi 1970 la Facultatea de Teologie a colegiului San José, în San Miguel de Tucumán, apoi a predat literatura și psihologia.

A fost hirotonisit la 13 decembrie 1969 de către Arhiepiscopul Ramon Jose Castellano.

A devenit Arhiepiscop de Buenos Aires în 1998, iar în 2001 a fost ridicat la rangul de cardinal.

În calitate de cardinal, a ocupat mai multe poziții administrative, devenind membru al Comisiei pentru America Latină și al Consiliului Familiei.

S-a făcut cunoscut prin smerenia sa, conservatorismul doctrinar și angajamentul față de justiția socială.

Trăiește într-o locuință mică, a renunțat la limuzina cu șofer în favoarea transportului în comun și își gătește singur.

La moartea Papei Ioan Paul al II-lea, Jose Mario Bergoglio a fost considerat “papabil” și a participat la conclavul din anul 2005, în care a fost ales Papa Benedict al XVI-lea.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din International

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare