Ziarul electronic al arădenilor

Cinci focare de rujeolă sunt active în judeţul Arad

rujeola-670x445Cinci focare de rujeolă sunt active în judeţul Arad, iar 17 persoane, între care un bebeluş de opt luni, se află sub tratament pentru rujeolă, în condiţiile în care judeţul are o rată de vaccinare foarte scăzută.

Persoanele care care se află acum sub tratament au vârste cuprinse între 8 luni şi 17 ani.

„În cea mai recentă săptămână, adică săptămâna 38, au fost raportate 17 cazuri la copii cu vârste cuprinse între 8 luni şi 17 ani. În judeţul Arad sunt deschise în acest moment cinci focare de rujeolă: în municipiul Arad, Lipova, Sânpetru German, Curtici şi Pecica, cele mai multe cazuri înregistrându-se în municipiul Arad”, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Arad, medicul Mihaela Cîtu.

Cele mai multe cazuri – nouă – sunt în focarul din municipiul Arad.

Totodată, în ultimele luni au mai fost focare şi în localităţile Zărand, Galşa, Covăsânţ, Conop şi Milova, care au fost închise între timp, după ce au trecut 21 de zile de la apariţia ultimului caz.

Cei mai mulţi copii care s-au îmbolnăvit au fost vaccinaţi incomplet sau nu au fost vaccinaţi deloc, rata vaccinării în judeţul Arad fiind foarte mică. Direcţia de Sănătate Publică Arad a făcut numeroase apeluri la părinţi să-şi vaccineze copii, dar mulţi refuză vaccinarea pentru că se tem de posibilele reacţii adverse.

În prima jumătate a acestui an, în judeţul Arad au fost raportate 113 cazuri de rujeolă, dintre care doi copii, un băieţel de 8 luni din localitatea Milova şi o fetiţă de 9 luni din oraşul Curtici, au murit.

sursa: Mediafax

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *