Ziarul electronic al arădenilor

Chifteluţe din legume

Ingrediente:

un dovlecel

un morcov

2 cartofi

o ceapă

un ardei gras

3 căţei usturoi

o legătură pătrunjel verde

o lingură cu făină

sare, piper

ulei

Mod de preparare:

Dovlecelul, cartofii, morcovul, ardeiul se curăţă, spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici. Se pun într-o strecurătoare la scurs.

Ceapa, usturoiul şi pătrunjelul se curăţă spală şi toacă mărunt.

Toate ingredientele se pun într-un castron, se adaugă făină, sare şi piper. Se amestecă bine cu mâna până la omogenizare.

Se pune la încins uleiul într-o tigaie antiaderentă. Se formează chifteluţele cu mâna şi se pun la prăjit.

Se prăjesc pe ambele părţi.

Se servesc cu garnitură de orez şi castraveţi muraţi.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *