Chifteluțe din cartofi

Publicat de actualitati-arad in 08 Jun, 2014 | Parerea ta

Ingrediente:

4 cartofi medii

o ceapă mică

un cățel de usturoi

o linguriță muștar

cca 100 gr. boabe de porumb dulce

6 felii subțiri de bacon

un ou

4 linguri făină

2-3 linguri lapte

nucșoară, piper, sare

ulei de măsline pentru prăjit

Mod de preparare:

Cartofii tăiați cubulețe se pun la fiert. Când sunt gata, se scurge apa și se adaugă laptele, apoi se zdrobesc ca pentru piure, nu foarte moale.

Ceapa, baconul și usturoiul, tăiate cât mai mărunt se pun la calit, cu o lingură de ulei de măsline. Se amestecă apoi cu piureul, porumbul, oul, muștar, nucșoară după gust, sare și piper. Se omogenizează și se adaugă făina.

Se ia cu lingura din compoziție și se prajesc în tigaia cu puțin ulei de măsline. Se nivelează cu lingura pentru a ieși cât mai rotunde iar când s-au rumenit se scot pe un prosop de bucătărie.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Reteta zilei

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare