Ziarul electronic al arădenilor

Chec cu nucă și mentă

Ingrediente:

12 linguri ulei, 14 linguri zahăr, 14 linguri apă, 12 linguri făină, un plic praf de copt, o cană nucă măcinată, o lingură pudră de mentă, esență de mentă, cristale de mentă

Mod de preparare:

Într-un castron amestecăm bine cu telul apă, zahăr, ulei și nucă. Încorporăm apoi făina amestecată cu praful de copt și  jumătate linguriță de sare, amestecând cu mixerul. Punem  jumătate din compoziție în forma unsă și tapetată cu făină, iar în restul adăugăm pudra de mentă, esența și 3 cristale dizolvate în două linguri cu apă și amestecăm bine. Rasturnăm peste compoziția albă iar cu o furculiță facem un aspect marmorat. Lăsăm la cuptor 30-40 min iar după ce s-a răcit pudrăm cu zahăr.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.