Chec cu lapte fierbinte

Publicat de actualitati-arad in 28 Nov, 2014 | Parerea ta

Ingrediente:

3 ouă

150 gr. zahăr

180 gr. făină

un praf de sare

o linguriță rasă bicarbonat de sodiu

două plicuri zahăr vanilat

esență de rom

120 gr. lapte

60 gr. unt sau margarină

Mod de preparare:

Se separă ouăle, albușul se bate cu praful de sare și zahărul, se adaugă gălbenușurile pe rând până se încorporează și ele în compoziție. Peste se pune zahărul vanilat și puțină esență de rom, se mixează și la final se adaugă făina amestecată cu bicarbonatul de sodiu formând un aluat puțin mai gros ca la clătite. Separat, se pune laptele cu untul într-un ibric pe foc, atât cât să se topească untul și așa fierbinte se toarnă peste compoziția de ouă puțin câte puțin amestecând ușor până se încorporează toate ingredientele.

Se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptor pentru aprox. 30 min. Se face testul cu scobitoarea. Se lasă puțin să se răcească și se pudrează cu zahăr.

sursa: bucataras.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Reteta zilei

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare