Cetățeni maghiari, judecați pentru contrabandă

Publicat de actualitati-arad in 26 Nov, 2013 | Parerea ta

tigarile33Doi cetățeni maghiari, care au fost prinși cu țigări de contrabandă, au fost trimiși în judecată de procurorii arădeni.

Cei doi, Hegeduș Ferenc și Peter Botaș, vor fi judecați pentru săvârşirea  infracţiunilor de  contrabandă şi deţinere în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false.

Cetățenii maghiari au fost depistați de oamenii legii pe DN 79 A, la ieșirea din localitatea Pilu spre Socodor.

În mașina cu care circulau cei doi, un Mitsubishi Galant, polițiștii au găsit, într-un locaş special amenajat, 4.000 de pachete de ţigarete, marca Jin Ling, pentru care cetăţenii maghiari nu deţineau autorizaţie de antrepozit fiscal.

Conform procurorilor, prejudiciul adus de bugetului de stat de cei doi cetățeni maghiari este de 35.449 lei, reprezentând accize, TVA şi taxe vamale.

Atât cantitatea de ţigarete care a fost introdusă pe teritoriul României fără a deţine documentele legale de provenienţă, cât şi autoturismul condus de unul dintre cetăţenii maghiari, au fost ridicate şi s-au depus la camera de corpuri delicte a IPJ Arad.

Dosarul a fost înaintat spre soluţionare Judecătoriei din Chişineu Criş.

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Actualitati

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare