Ceremonial militar la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad

Publicat de actualitati-arad in 01 Aug, 2016 | Parerea ta

Luni, 1 august a.c., la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad a avut loc ceremonialul militar dedicat înaintării în grad, la termen, a cadrelor militare și repartizării pentru serviciu a absolvenților instituțiilor militare de învățământ.

Ceremonialul militar a fost condus de locotenent colonel Gheorghe Laurențiu, prim adjunct al inspectorului şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad.

În deschiderea festivității, s-a dat citire ordinelor de înaintare în grad. Astfel, prin ordin al Ministrului Afacerilor Interne, au fost înaintaţi în gradul următor doi ofiţeri, iar prin ordin al inspectorului şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad au fost înaintaţi, în gradul următor, 45 de subofiţeri.

Înaintarea în grad, la termen, a cadrelor militare are loc, în fiecare an, la data de 1 august şi este prevăzută de Legea nr. 80/1995 privind Statutul cadrelor militare. Gradul militar este un drept al titularului şi reprezintă recunoaşterea în plan social a calității de cadru militar.

În cadrul ceremonialului ce a avut loc la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad, au fost prezentați noii colegi ai jandarmilor arădeni, un ofițer și patru subofițeri absolvenți ai instituțiilor militare de învățământ, promoția 2016.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de IJJ Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare