Cercetătorii clujeni au inventat jeleul cu nanoparticule de aur.

Publicat de actualitati-arad in 06 Apr, 2016 | Parerea ta

golden jellyO echipă de cercetători de la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca a inventat „Golden Jelly”, un jeleu de portocale, căpşuni şi cocos, cu nanoparticule de aur, acestea având caracteristici antibacteriene şi antioxidante.

Prin adăugarea de nanoparticule de aur la jeleul din fructe – portocale, căpşuni şi cocos, se prelungeşte durata de valabilitate a produsului, iar aceste nanoparticule au şi caracteristici antibacteriene şi antioxidante.

Cercetătorii au folosit extracte naturale, compuşi biologici active și speră că produsul să se regăsească pe piaţă, în alimentaţie, ca desert.

sursa: mediafax.ro

Share Button

comentarii

Leave a comment

Captcha Captcha Reload

bioportal.ro%20
apiland.ro
Carturesti.ro

Mai multe din Stiati ca

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Site-ul apare in Directorul Kappa Stiri Ziare