Cercetaţi pentru trafic de persoane şi trafic de minori

Publicat de actualitati-arad in 31 Aug, 2015 | Parerea ta

comunicat presaUn bărbat şi o femeie din Timiş sunt bănuiţi că ar fi transportat în Germania mai multe persoane pe care le-ar fi obligat să muncească fără plată.

Victimele erau recrutate sub promisiunea oferirii unui loc de muncă.

La data de 28 august a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad şi procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Arad au depistat două persoane bănuite de trafic de persoane şi trafic de minori.

Din cercetările efectuate a reieşit că, începând cu luna august 2014, un bărbat, de 43 de ani şi o femeie, de 39 de ani, ambii din judeţul Timiş, ar fi recrutat două persoane, printre care şi o minoră, cărora le-ar fi promis locuri de muncă în Germania.

Ulterior, victimele au fost transportate în Germania, unde, prin ameninţare şi prin acte de violenţă, cei în cauză le-ar fi obligat să muncească fără să le plătească.

Cei doi au fost reţinuţi şi au fost prezentaţi Tribunalului Arad, cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de persoane şi trafic de minori, instanţa dispunând arestarea preventivă pentru 30 de zile.

În cauză s-a cooperat cu autorităţile competente din Germania, prin intermediul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

(actualitati-arad.ro vă oferă integral comunicatul transmis de IPJ Arad. actualitati-arad.ro nu îşi asumă în niciun fel răspunderea pentru conţinutul comunicatelor, oferind numai suportul tehnic pentru publicarea acestora.)

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Comunicate de presa

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare