Ziarul electronic al arădenilor

Centru de zi pentru prevenirea separării copilului de familie, la Botfei

În localitatea Botfei, comuna Hășmaș, județul Arad și-a deschis porțile Centrul de zi pentru prevenirea separării copilului de familia sa.

Au participat reprezentanții autorității publice locale prin primarul comunei Hășmaș, Popa Cornel alături de toți colegii săi din primărie, Claudia Boghicevici, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad, Erika Stark directoare a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, Cristina Ioan, senator, Tripa Florin, deputat,

primarii comunelor Beliu, Cărand și Archiș, consilieri locali și județeni, reprezentanți ai cultelor, părinții copiilor și alți locuitori din satul Botfei.

Subproiectul „Centrul de zi pentru prevenirea separării copilului de familia sa în localitatea Botfei, comuna Hășmaș, județul Arad” a fost realizat în cadrul unui proiect mai amplu al Ministerului Muncii și Justiției Sociale intitulat „Servicii comunitare de prevenire a separării copilului de familia sa și instruirea personalului aferent”.

Un număr de 19 copii de vârstă școlară din clasele I-VII de la Școala Gimnazială Hășmaș cu domiciliul în localitatea Botfei vor avea un spațiu civilizat, modern unde își vor putea pregăti lecțiile pentru școală, vor putea desfășura diferite activități educaționale și recreative sub supravegherea unui educator ajutat de un asistent social și un psiholog.

Acești copii provin din familii sărace aflate în dificultate în majoritate romi din localitatea Botfei.

Serviciul comunitar de prevenire a separării copilului de familia sa va funcționa în cadrul unei clădiri noi, moderne, utilată cu toate utilitățile necesare unui demers educațional și social civilizat și prietenos. Există internet, telefonie fixă și mobilă, televiziune prin cablu.

Valoarea finală a proiectului a fost de 60.000 euro, din care 48.000 euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BCDE), 4.000 euro de la Guvernul României prin Ministerul Muncii și Justiției Sociale și 8.000 euro de la bugetul comunei Hășmaș.

Comunicat de presă

Share Button

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.