Cele mai vândute mărci de ţigări din România

Publicat de actualitati-arad in 17 Nov, 2013 | Parerea ta

tigari-33Românii preferă ţigările Kent, această marcă fiind cea mai cumpărată din România. economica.net îţi prezintă top 5 al celor mai vândute branduri de ţigări, dar şi de tutun pentru rulat şi pipă.

Cele mai multe ţigări vândute în România sunt cele marca Kent (produse de British American Tobacco), urmate de L&M şi Marlboro  (Philip Morris International), Pall Mall (British American Tobacco) şi Winchester (JTI), potrivit datelor furnizate la solicitarea economica.net de către Euromonitor.

Piaţa de ţigări şi alte produse de tutun a fost anul trecut de 4,1 miliade de euro, iar pentru anul acesta este estimată o valoare de 4,2 miliarde de euro, deşi, ca volum, se vor vinde mai puţine ţigări, se mai arată în datele Euromonitor.

În ceea ce priveşte topul companiilor care activează în această industrie, în fruntea clasamentului s-a aflat anul trecut British American Tobacco, urmată de JTI, Philips Morris, Imperial Tobacco şi Karelia Tobacco.

Ce mărci de tutun consumă românii

La capitolul tutun pentru fumat, fie că este pentru rulat sau pipă, marca Captain Black (British American Tobacco) se află pe primul loc, urmată de patru mărci ale companiei Pöschl Tabak Gmbh & Co KG: Thomas Radford, Brookfield, Tilbury şi Golden Blend’s.

Fumătorii din pipă, pe cale de dispariţie

Tutunul pentru fumat va avea o creştere constantă, atât în volum, cât şi în valoare, pe perioada prognozată de Euromonitor, 2013 – 2017. Tutunul pentru rulat prezintă mai mult o oportunitate decât tutunul pentru pipă pentru următorii ani, şi asta din cauza disponibilităţii crescute în magazine.

citiți mai mult economica.net

Share Button

comentarii

Leave a comment

libris.ro%20

Mai multe din Economic

… Socializeaza …

Certificat Web ziare ziare-pe-net.ro stiri in timp real! Stiri Ziare